johnsonelin

.

K A O S

Kategori: Allmänt

Kom precis hem från en lite längre promenad..skönt höstväder ute då solen är framme :) 
Igår gjorde jag äntligen klart tentan och skicka in den..nu blir jag överlycklig om jag blir godkänd..håller tummarna och hoppas på det bästa! Är så himla trött på allt vad tenta innebär för tillfället.  Så mycket krångel som denna uppgift innefattat är nästintill omöjligt..igår slutade nämligen data nr 2 att fungera..nej det är inte ett dåligt skämt utan helt sant. När jag skulle logga in för att justera det allra sista och skicka in tentan händer detta:
Ungefär som att datan gav mig fingret och skratta mig rätt upp i ansiktet...
 
så hur löste jag detta? Jag åkte in till mammas jobb..tog hjälp av en data där och skrev klart tentan. Kändes allmänt skumt att spendera en del av lördagseftermiddagen på sjukhuset..för att skriva klart en tenta?! 
Gårdagen var inte spec händelsefull om man bortser från tentakaoset. 
 
Denna dag har innehållit förmiddagsträning, matlagning, pluggande, och som sagt en promenad i solen. 
Nu ska jag snart fixa lite kvällsmat och läsa mig igenom fler rader i kurslitteraturen. 
 

TGIF

Kategori: Allmänt

Denna fredag har jag hittills:
Ätit frukost länge kombinerat med läsning av morgontidningen
kollat lite på nyhetsmorgon och efter tio
tagit mig igenom ett träningspass trots förkylning
fräschat upp mig genom en varm dusch, samt rakat benen
lagat en äckligt god tomatsås! haha...den blev jättegod! med vitlök och persilja ;)
dammsugit och renbäddat
bakat en citronkladdkaka..och just nu är marängerna inne i ugnen ;)
Fått reda på min VFU (praktik) plats..och mailat min handledare...spännande! :)
 
Har hunnit med en del ändå :) Ska fixa lite med studierna också..samt städa lite mer om det finns ork över :)
 
 
 
 
 

The leafs are chaning and so are we

Kategori: Allmänt

Det blev en hel del bilder tagna under dagens promenad :)
 

Here comes the sun

Kategori: Allmänt

Hej
idag har jag haft läsdag så har finslipat lite mer på tentan..har lite till som ska justeras innan jag kan skicka in den. 
Har även ägnat tid åt att läsa en avhandling..och den är på 146 sidor! Även om man inte djupläser så är det mkt text att ta sig igenom vill jag lova..och när man dessutom antecknar så tar det sin lilla tid...tror jag ska ta en paus nu och gå en promenad..ser ut att vara en solig höstdag så kameran får hänga med! :)
 
 

motgångar

Kategori: Allmänt

Tentaskriving tar på krafterna.. spec när man behöver skriva om allt pga. en kraschad data..att sedan dessutom få reda på att man missuppfattat beskrivningen och att det är mängden "tecken" och inte "ord" det menar som i sin tur gör att man måste dra ner på innehållet känns mindre kul! Nu är jag dock nästintill klar. Eftersom var och varannan person man möter är förkyld verkar det som jag oxå åkt på en förkylning...så frustrerande. Ska iaf krypa ner i sängen nu..god natt! :-)
 

i need a mirakle

Kategori: Allmänt

Det som absolut INTE fick hända har hänt. Gårdagen blev ett rent helvete för min del. tentaskrivningen är förstörd..jag hade i stort sett kommit in på slutspurten och kände mig relativt nöjd..då bestämmer sig min dator för att lägga av..och nu går den inte att starta igen. Jag blev som ett nyfött barn och började gråta..ville bara sjunka ihop och försvinna. Paniken tog över och jag var helt förstörd. Hatar tekniken..finns inget som är så värdelöst som den när den inte fungerar. Nu sitter jag här..utan data..måste börja om på nytt..och skriva allt för hand till en början. Detta gör mig illamående och fruktansvärt frustrerad. Fy fan..ibland är allt bara så hopplöst.

Mer plugg..

Kategori: Allmänt

Hejsan
min lördag har innehållit ett träningspass, matlagning, tentaplugg samt lite städning.
Nu unnar jag mig lite tid med att göra ingenting..kan behövas ibland! Spec när man spenderat ett par timmar med kurslitteraturen "pedagogisk filosofi" haha..blir en lugn kväll för min del! :)
 
saknar sommaren..<3
 

more words..

Kategori: Allmänt

Efter att ha skrivit lite mer än 1700 ord på hemtentan fick det vara bra för idag. Blir till att fortsätta under helgen. För att få lite ny energi och föra bort tankarna till annat så körde jag ett träningspass på crosstrainern :)
Har även hunnit lämna tillbaka några böcker på biblioteket.
Ikväll blir det idol-tittande och eventuellt någon film också?
 
 
 

roses are red..but not always

Kategori: Allmänt

Hejsan
idag har jag haft seminarie, men sluta efter det..alltså redan lite efter klockan elva så det var skönt! Missade bussen till centralen med några enstaka minuter så bestämde mig för att promenera in till stan, 2 km promenad i strålande sol var riktigt skönt :) Väl inne i stan gick jag inom torget och köpte med mig lite frukt och grönsaker samt en bukett rosor :)

Nu har jag suttit och skrivit mer på tentan, men känns segt idag och när jag väl skrivit några meningar så suddar jag ganska ofta ut det igen..aja..ska snart pausa och ta en kopp kaffe och se om de kan bidra till lite motivation ;)
 
 
 
 

tentaplugg och tandläkare

Kategori: Allmänt

Hejsan
idag har jag pluggat, bla. skrivit på min hemtenta. Hade även en tandläkartid i eftermiddags..två tandläkartider denna veckan, men nu är båda avklarade, skönt! Ska dit igen i oktober..och nu har jag även bokat in en tid när dem ska ta bort tandställningen..så nu kan man snart se slutet på allt.
Denna veckan har försvunnit fort..kan inte riktigt greppa att det är fredag imorgon, känns som denna veckan nyss börja? haha..aja ska bli skönt med helg så man slipper vakna av alarmet :)
 
 
 

time passes by

Kategori: Allmänt

Hejsan
gårdagen gick verkligen upp i rök..tiden bara rusa förbi. Föreläsningar, tandläkartid, plugg, matlagning, förbereda för idag och helt plötsligt var klockan mkt och det var dags att sova. Idag har jag haft två föreläsningar samt förberätt inför ett seminarie som vi har på fredag och diskuterat i min såkallade basgrupp. när jag kom hem bläddra jag igenom senaste numret av femina och sedan tog jag mig igenom ett träningspass :-) Nu kollar jag på tv: Trinny & Susannah som stylar om svenska kändisar! När de är slut är det dags att krypa ner under täcket och få lite sömn :-)




student och högskolelivet fortsätter

Kategori: Allmänt

Hej nu har jag tagit plats i soffan..känns skönt att få sitta och koppla av lite :)
I förmiddags hade jag en föreläsning, sedan stanna jag kvar och diskutera lite i min basgrupp. Efter det passade jag på att gå inom biblioteket och hämtade ut en bok som jag reserverat. När jag väl kom hem fyllde jag på med energi i form av kaffe samtidigt som jag läste på lite i min kurslitteratur. Har även hunnit med ett träningspass i eftermiddags. Ska försöka orka läsa lite mer senare under kvällen.

Känns som hösten har anlänt..fick bli en mysig stickad kofta utanpå en svart klänning idag, matcha även detta med en mönstrad sjal som dock inte fick vara med när jag tog denna bilden..

Plugg

Kategori: Allmänt

Hej
denna lördag har innehållit förmiddagsträning, lunch i form av spenatsoppa med ägghalvor, plugg, städning, favoritkoppen fylld med kaffe..cykeltur från och till en mataffär i stan..kvällsmat och mer pluggande. Ungefär så kan man sammanfatta denna dag. Nu är kroppen trött och vill bara ta de lugnt så har avslutat pluggandet och kollar på tv istället.


Får bli en bild som är några veckor gammal

dream a little dream

Kategori: Allmänt

Tog mig igenom ett träningspass och nu i efterhand känns det väldigt skönt..vilket det brukar göra :-) ska ta en välbehövlig dusch..eventuellt bläddra lite i kurslitteraturen innan jag kryper ner i min sköna säng och tar igen mig med en god natts sömn efter ännu en skolvecka

Workshop

Kategori: Allmänt

Hej!
Skönt att det är fredag! Kroppen och hjärnan är trött och behöver återhämta sig lite, så känns tryggt att det är helg nu! :) Idag har vi haft "Workshop" hela dagen i skolan och det var kul för då fick vi använda våra kreativa sidor och jobba praktiskt :) Vi skulle bygga ett "kretslopp" och visa på hur vårt samhälle fungerar..och lägga det på en nivå anpassat till barngrupper.
Efter skolan hämta jag ut en hel del kurslitteratur, äntligen! Känns rätt skönt att ha fått hem lite böcker.
Trots att jag är trött tänkte jag försöka orka med ett träningspass nu ikväll...  brukar ju alltid kännas skönt och bra efteråt! :)
 
 
 

haha! våra grisar..visst blev dem grymt söta?! ;)
 
 
 

Föreläsningar

Kategori: Allmänt

Hejsan! Eller kanke God kväll? :)
Idag har jag haft två olika föreläsningar..en om arbetsgruppens psykologi och grupprocesser samt en om hållbar utveckling. När jag kom hem blev det en kopp kaffe för att piggna till samtidigt som jag bläddra i senaste Åhlens katalogen som kom med posten idag :) Många härliga och mysiga höstplagg ute i butikerna nu! Tog mig igenom ett träningspass i eftermiddags också..och det kändes bra och skönt efteråt :)

Nu har jag precis fixat lunchlåda till morgondagen, och tänkte snart se kvällens avsnitt av "Broadchurch" innan jag går och lägger mig.
 
 
 
 

Kurslitteratur

Kategori: Allmänt

Har mailat och smsat massa personer angående en kurslitteratur..men alla har såklart redan sålt den..tänkte vara smart och köpa den begangnad för att få den lite billigare men det verkar som att man får beställa hem en helt ny istället..
 
 
surt att lägga så mycket pengar på böcker...

Läsdag

Kategori: Allmänt

Hejsan
har läst det mesta av vad jag ska, så det känns rätt skönt..även om hjärnan inte riktigt ville ta in allt som står i de engelska artiklarna. Har även hunnit med ett träningspass, och nu tänkte jag snart unna mig en kopp kaffe...sååå gott ska det bli, haha!
 
 
 

stronger than yesterday

Kategori: Allmänt

Hej! :)
Idag höll vi inte på enda till klockan fyra, utan fick sluta beroende på när man var klar med dagens uppgift. Var hemma runt halv tre tiden och då satte jag mig och läste vidare i kurslitteraturen. Tänkte läsa klart sidorna som ska vara lästa till på torsdag ikväll så jag har det gjort. Har precis tränat och duschat så tänkte snart fixa lite kvällsmat :)

Imorgon har vi läsdag så då ska jag läsa igenom ett par engelska artiklar, inget jag ser fram emot men det ska väl gå det också!
 
Hittade en äldre bild från arkivet då jag har lite bildbrist från dagens aktiviteter!
 
 
 

slutkörd

Kategori: Allmänt

sitter och kollar på Idol just nu..Är väldigt trött, huvudet värker och känns som hjärnan är helt slutkörd haha..illa! Har haft pedagogiskt drama hela dagen. Intressant. Har även läst lite i en av kursböckerna idag. Vet inte vad jag ska skriva mer..tråkigt inlägg och ganska meningslöst? men orkar inte komma på nåt, haha! Hoppas jag är piggare imorgon! :)
 
 
 
 

Helgen vart tog du vägen?

Kategori: Allmänt

Har läst igenom en del skolmaterial, hjälpt mamma plantera blommor, fixat matlåda till imorgon och nu har jag precis satt mig ner för att kolla lite på tv :-) Helgen försvann lika fort som den kom..tiden bara rusar iväg. Imorgon står pedagogiskt drama på schemat, spännande! :-)


Coffee is my drug

Kategori: Allmänt

Hej
har precis fyllt min stora härliga kopp med kaffe så de tänkte jag avnjuta nu :)
Denna söndagsförmiddag gav jag mig ut i joggingspåret, gick hyfsat bra med tankte på en del motvind och dessutom var det varmare än vad jag trodde. Solen har hittat hit även idag och bjuder på sensommarvärme :)
Har skrivit ut ännu mer skolmaterial denna eftermiddag. Ska sätta mig om en stund och läsa igenom en del dokument. 
 
 
 
 
 
 
 

Marknad och kaffe i solen

Kategori: Allmänt

Hej! :)
Kommit hem från stan nu. Det var verkligen populärt att gå runt i stan vid de olika stånden och där såldes allt från: honung, sylt, choklad, kött och bröd till frukt och grönsaker :) Att det bjöds på strålande sol gjorde inte folkmassan mindre direkt. Men det var roligt att se..och det är garanterat något som uppskattas av oss människor när det anordnas såna här typer av marknader. När vi hade handlat lite frukt och grönsaker så satte vi oss ute på trädäcket vid naturum, njöt av solens strålar och drack kaffe, så himla mysigt! :)
 
Vid naturum..perfekt att sitta såhär en solig dag! :)
 
 
 

sensommar!

Kategori: Allmänt

Hejsan!
har precis tränat så ska ta en dusch innan jag fixar lunch :-) Det bjuds på fint väder idag..riktig sensommarvärme så det gillas! Jag och mamma ska ta oss in mot staden under eftermiddagen. Smakmånad och bokfestival är det som är aktuellt i vår lilla stad för tillfället så vi tänkte kika runt lite :-)


tjuvkik på dagens klädval

Äntligen fredag

Kategori: Allmänt

Hejsan
skönt att det är fredag! Veckan har gått fort..men det märks att man inte är van vid tidiga morgnar och att sitta och lyssna och ta in massa information. Idag slutade vi redan halv elva..Har sedan skrivit ut ytterligare dokument på datan..haha känns som det aldrig tar slut. 
Tandläkaren ringde mig idag..och har ändrat tiden ytterligare en gång *suck* så otroligt trött på tandvården nu! Varför har inte tandläkaren och tandteknikern bättre dialog med varandra? så slipper det uppstå problem som jag blir drabbad av som patient..whatever..bara till att stå ut och ta mig dit. 
Har även hunnit städa lite idag samt tränat. Nu är jag väldigt trött så tänkte bara ha en lugn kväll..kanske finns nåt tv-program som kan underhålla mig?
 
Bjussar på en nytagen bild på en trött, osminkad tjej som känner sig allt ifrån snygg just nu, haha!
 

Dimma & fukt men ett tidigare slut

Kategori: Allmänt

Hej hej
på schemat idag så stod det att vi skulle hålla på enda till 16, men vi fick sluta redan halv tolv..riktigt skönt! :) 
så då tog jag cykeln och trampade hem, I morse var det alldeles dimmigt, men bestämde ändå mig för att cykla..det var även väldigt väldigt fuktigt ute i förmiddags..så när jag väl var inne i stan såg det ut som om jag cyklat i regn..jackan var blöt, sminket fick sig en omgång vatten så mascaran gav svarta små märken under ögonen..mindre snyggt alltså! Dessutom är det så rörigt i stan eftersom det bygger om överallt just nu så det var lättare sagt än gjort att ta sig till centralen där jag hade bestämt träff med en tjej från klassen. 
 
När jag kom hem åt jag lunch och nu har jag suttit och grejat med massa olika dokument..det är verkligen inga små mängder papper man ska hålla reda på..har skrivit ut över 50 sidor idag, plus alla dem papper jag skrev ut redan igår. Tur man har pärmar som man kan sortera in dem i :)
 
Har även passat på att beställa lite kurslitteratur idag, det svider rejält i plånboken, men inte mycket att göra åt det! 
 
 
 
 
 

Läsdag

Kategori: Allmänt

Hejsan
Idag har jag haft "läsdag" så spendera den hemma..var skönt att inte behöva vakna till något alarm och kunna äta frukost i lugn och ro :) Har fixat med lite skolmaterial..skrivit ut dokument, sorterat in papper i pärmar och kollat lite mer på kurslitteraturen. 
Tog mig även tid och träna i förmiddags vilket kändes skönt. Under eftermiddagen besökte jag en tandtekniker som ringde mig i förmiddags. Eftersom jag ska få ett tandimplantat snart så träffa jag hon som ska göra min tand..så kolla vi upp bla. så det blir en bra färg som passar in bland mina övriga tänder. 
 
Får snart ställa mig och  fixa med lunchlådan till imorgon..Annars tänkte jag spendera kvällen i soffan..antar att det blir idol som får stå för underhållingen även denna kväll. 
 
 

I made it

Kategori: Allmänt

Skam den som ger sig...tog mig igenom ett träningspass och medan jag svettas ut så kollar jag på idol :-) Ska sedan hoppa in i duschen och efter det förhoppningsvis krypa ner i en skön säng :-)


Introduktion och vandringsdag

Kategori: Allmänt

Hej
Igår var det alltså introduktionsdag på högskolan för min del. Det gick bra men var väldigt trött när jag kom hem och huvudvärken kom som ett brev på posten...mycket nytt..massa information, nya människor, nya intryck..Tog ett tag innan man började prata lite mer med andra personer också. Kändes självklart väldigt nervöst, och kände verkligen INGEN där. Idag har vi haft en utedag..och "vandrat" det var väl en hyfsat bra dag..och pratat med lite fler personer idag..så det känns bra och dem flesta verkar trevliga :) Antar att det kommer ta ett tag innan man kommer in i alla rutiner och innan vår grupp/klass kommer kännas som en riktig klass eller hur man nu ska förklara..Till en helt annan sak..det är verkligen omöjligt att veta hur man ska klä sig under denna tiden av året..på morgonen är det iskallt och sen under eftermiddagen har det hunnit bli betydligt varmare! I morse var det bara 5 grader..och sen resten av eftermiddagen har det varit strålande sol och jättevarmt! 
 
Tröttheten har slått till även idag och huvudet värker..mindre kul med andra ord..men hoppas på att jag har piggnat till mig lite efter kvällsmaten så jag kan ta mig igenom ett träningspass..men det återstår att se! 
 
 
 
 

Ny utbildning

Kategori: Allmänt

God morgon
Ovan vid att vakna av mobilalarmet men det är bara att vänja sig vid det nu. Nu sitter jag på bussen påväg till stan och högskolan...och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös.

September

Kategori: Allmänt

Hejsan
Idag är det riktigt höstliknade väder..grått och kalla vindar, har även kommit lite regnstänk så inget lockande väder att vara ute i. Igår blev det inga blogginlägg för jag hann helt enkelt inte. På förmiddagen tränade jag och sedan åkte jag in till stan. Trots att jag var inne i fredags också, vilket var ett ganska misslyckat besök eftersom jag inte köpte något av det jag hade tänkt så blev det ett mer lyckad besök igår. Som jag skrev tidigare har jag provat väldigt mycket jeans på sista tiden och hade mer eller mindre tänkt låta bli att fortsätta leta nu på ett tag men igår hittade jag ett par! Dessutom ett par Lee som var på rea..sitter som en smäck! Så det var ett fynd! :)
Inte riktigt den modellen..men påminner om dem jag köpte :)
 
Hittade även en supermysig halsduk inne på Åhlens som jag inte kunde låta bli att köpa..även om det inte riktigt är dags för att använda den än så tänkte jag att den hinner ta slut om jag väntar med att köpa den. en termos, och lite annat smått fick också följa med hem från stan igår. Igår kväll var jag även på bio. Såg filmen "Mortal instruments - stad av skuggor". Det var en helt okej film. Fantasy i allra högsta grad, vilket jag inte alls brukar gilla i vanliga fall men den funkade åtminstone. 
 
Idag har jag hunnit med ett träningspass och nu under eftermiddagen följde jag med mamma till växthuset och media markt :) 
Hade tänkt ta det ganska lugnt denna söndag. Imorgon är det den stora dagen..då startar nämligen mina studier på Högskolan.