johnsonelin

.

Rensning i lådan

Kategori: Allmänt

Hejsan
I morse bestämde jag mig för att göra en rejäl rensning i mitt badrumsskåp...Det var nämligen i stort behov av att städas och sortera ut olika skönhetsprodukter.  Jag lyckades fylla en hel påse med gammalt smink och massa andra produkter...
 
Har även varit i stan en runda..men dem saker jag hade tänkt köpa fanns tyvärr inte..letade efter en bok av en författare som jag fastnat för men boken är så pass ny så den hade inte släppts i bokaffären än..och likadant gällande den andra grejen jag var ute efter..typiskt! Provade även flera jeans utan att hitta några. Vet inte hur många olika par jeans jag har provat på senare tid.. verkligen inte lätt att hitta de där paren som känns helt RÄTT. 
 
Ikväll sänds "Kristallen" Så funderar på om det kan vara något att se? Annars har jag inga planer för fredagskvällen :) 
 
 
 
 

Honey honey

Kategori: Allmänt

Ikväll har kollat på ett avsnitt av kriminalserien "Broadchurch" och nu ska jag krypa ner i min sköna säng :-)
Måste bara dela med mig då jag fullkomligt ÄLSKAR doften av denna bodybuttern från bodyshop:

Har precis smort in bena med den..och asså..haha luktar sååå GOTT! Ny favorit! :-)

Inte riktigt som jag tänkt mig

Kategori: Allmänt

Mitt tandläkarbesök denna eftermiddag tog en aning längre tid än vad jag hade tänkt. Det tog nämlligen TVÅ TIMMAR!  Först var dem en halvtimme försenade..efter en kvarts "övertid" i väntrummet kom min tandläkare och jag tännkte "äntligen" men. nänä..då säger hon:"Det dröjer ytterligare 5-10 min, är det okej?" Ha! hade jag något val? vad skulle hon gjort om jag sagt nej liksom? aja..sen var det massa saker fram och tillbaka..in på en avdelning, ut till en annan..av med bågen från tandställningen..krångel med datorer, röntgenapparater, ny personal, inbokning av nya tider..men ja efter ca. 2 timmar kunde jag äntligen gå därifrån. Tur jag inte hade något annat viktigt inbokat under eftermiddagen för det hade gått helt åt skogen. 
 
Den nya skjortan från Gina Tricot åkte på idag :)
 
 
 
 

Tandläkaren

Kategori: Allmänt

Hej
redan torsdag, vart tog veckan vägen? och föresten vart tog augusti vägen?! Har precis tränat så ska snart hoppa in i duschen. Denna eftermiddag har jag ett tandläkarbesök inbokat.


Det mesta från gårdagens shopping

Shoppingdag

Kategori: Allmänt

Hej
har varit iväg hela dagen..gått runt i massa affärer så nu är fötterna tacksamma som får vila! Har även hunnit stillat hungern med kvällsmat och nu dricker jag kaffe :) Tänk vad trött man kan bli av attt gå runt på ett köpcentrum en hel dag, haha! Fick med mig lite saker hem också så känner mig rätt nöjd. Bla ett ämnesblock och en ordentlig stiftpenna, det kändes som en bra investering nu när pluggandet sätter igång. En långkofta, ringar, en skjorta samt en väska fick också följa med mig hem.
 
Ska spendera min kväll i soffan med tv-titande..för trött för något annat! 
 
Varit dålig på att fota idag så får bli en gammal bild..och har dessutom brist på fantasi..så det får bli denna bild då jag dricker kaffe i stundens hetta..
 
 

Sussa sött

Kategori: Allmänt

Ännu en dag som lider mot sitt slut...var verkligen en härlig eftermiddag så kunde inte låta bli att ta fram solstolen och där låg jag i nästan en timme. Nu är kroppen trött och vill sova. Imorgon ringer klockan för ovanlighetens skull...ska bli en heldag med älskade mamma på Väla köpentrum :-)
God natt!


Solsken

Kategori: Allmänt

Hej
Det bjuds på fint väder idag också. Solens strålar är varma mot huden..har precis gått en runda och nu sitter jag ute i trädgården :-) Förmiddagen har innehållit träning och lunch i form av bla. räkor :-)

Passar på att vara barbent nu när vädret fortfarande tillåter det

Red one

Kategori: Allmänt



Bättre lycka nästa gång

Kategori: Allmänt

Först lagat mat till familjen sedan bakat chokladmuffins :-) Nu har jag tagit plats i soffan för att kolla på Idol!

Denna gången blev det inget misslyckande..inga brända bakverk här inte ;-)

Förberedelse

Kategori: Allmänt

Passade på att sitta ute i solen under dagens eftermiddags "mellis" såå skönt :-) Gäller att ta vara på sensommaren och njuta av solens värmande strålar. Nu har jag precis varit en runda på biblioteket och lånat lite böcker som jag förmodligen kommer ha nytta av i höst på högskolan.



På bättre tankar

Kategori: Allmänt

Behövde komma på bättre tankar så blev ett träningspass trots allt..och det gjorde susen! Endorfinerna kickade igång och blev på bättre humör, wiho! 
 
 haha illa att jag låter en sur sekreterare få mig på dåligt humör..men tummen upp för att jag lyckades göra mig själv glad igen.
 
Har käkat lunch och tänkte vara snäll och fixa lite i trädgården snart. Solen har hittat hit idag så det piggar alltid upp också :)

Har även registrerat mig på min utbilding idag och tänkte ta en sväng till biblioteket senare under eftermiddagen för att se om jag hittar lite av min kurslitteratur som jag kan låna hem. 
 

Otrevliga människor

Kategori: Allmänt

Hejsan
mår fortfarande inte helt super så är i valet och kvalet om jag ska träna denna förmiddag eller låta kroppen vila ytterligare än dag. 
Ringde tandläkaren denna morgon för jag behövde avboka/ändra en tid..och fy vad otrevlig sekreteraren jag pratade med var..blir så frustrerad! Det är väldigt få gånger jag har ändrat någon av mina tider där..har varit många resor fram och tillbaka in dit de senaste åren.. Har periodvis nästintill känt mig som en stamkund där när besöken har varit väldigt tätt inpå. Vissa gånger har jag liksom åkt in dit på ett besök som tagit 3 min..och det tar närmare en timme att ta sig dit med buss. Hoppas hon bara hade en dålig dag och inte alltid är sådär allmänt otrevligt..men det ger henne ändå inte rätten att säga: "Jaha? Hur tänker du nu? Vill du ens fortsätta och fullfölja behandligen eller?" Ehhh nej jag är liksom snart färdig..går runt med en j*vla skruv i munnen..men jag vill avsluta behandligen nu mitt i..tycker liksom det är fint med tandställning och en skruv! Vad tror hon? för att jag behöver ändra EN tid..haha..bitter? JA! för det var inte vad jag förvänta mig att höra..ska hon ifrågasätta en sån sak? Och man kan välja att säga saker på olika sätt..det var just sättet hon valde att säga det på som lät så otrevligt. Dessutom sa jag att jag börjar studera..men det har dem tydligen ingen förståelse för om man tycker det är viktigare att gå på föreläsningar och viktiga informationsträffar. 
 
 
 

småkrasslig

Kategori: Allmänt

Hej
Denna söndag känner jag mig allmänt hängig..trött i kroppen och tung i huvudet. Avstår från träning idag och låter kroppen vila och håller tummarna för att jag slipper bli sjuk.


Har denna söta och mysiga koftan på mig idag :-)

fint väder var det va?

Kategori: Allmänt

Hejsan
Efter en god frukost, och bläddrande i morgontidningen blev det ett träningspass.
Sedan åt jag och mamma räkor till lunch, mums! Mamma fråga om jag ville hitta på något idag så vi packa ner kaffe och åkte ner mot Österlen. De hade lovat fint väder idag..men tyvärr så stämde inte de så bra överrens med verkligheten. När vi väl närmade oss Österlen så var det stora gråa moln som dominerade på himlen. Det hindrade dock inte oss ifrån att dricka kaffe och få en skymt av havet och den vackra naturen. Hade det varit bättre väder hade vi nog stannat betydligt längre än vad vi gjorde idag. Trots allt tycker jag ändå alltid att det är något mysigt och speciellt med att komma till Österlen varje gång. Vi fick även se ett bröllop äga rum där idag..vilken sagodröm att gifta sig i den miljön..nere vid havet! Bruden fick nog tyvärr frysa..barbent och en tunn vit baraxlad klänning...Men vacker var hon :)
 
När vi kom hem åkte jeansen på..frusen som jag är!
 
 
 
 

filmmys

Kategori: Allmänt

Har tänt ljus och virat in mig i en mysig filt denna fredagskväll...nu ska jag och mamma titta på den allra sista Wallander filmen :-)

Härliga fredag

Kategori: Allmänt

Det här inlägget skulle ha publicerats i förmiddags..men försökte blogga via mobilen och den ville inte riktigt samma sak som jag..
Gav mig ut på en joggingrunda i förmiddags..trots att kroppen kändes seg och allmänt otaggad på allt som innebär träning. Var därför mer eller mindre inställd på att det skulle gå ganska dåligt. Struntade i att ta med mig någon klocka. Kändes onödigt att ta tiden och försöka puscha mig själv när kroppen redan var trött. Blev därför ganska förvånad och positivt överraskad när jag kom hem och konstatera att det faktikst hade gått betydligt snabbare än jag trodde. Tänkte att joggingturen skulle ha tagit närmare 40 min..men nejdå, lyckades ta mig runt på 25 min! Så är därför nöjd med dagens insats! Kändes lite extra bra efteråt pga det :)
 
Har precis gjort mig en kopp kaffe, tänkte samla lite energi innan jag fortsätter denna fredag med att städa till mitt lilla busfrö!
 
 
 

Det är inte min dag idag

Kategori: Allmänt

Herregud..jag fick för mig att baka denna eftermiddag..och inget skryt här men jag brukar aldrig misslyckas när jag bakar..men idag är det tydligen en sån dag då flera saker ska gå åt pipsvängen
 
jag skulle göra "chokladkolasnittar" först..har jag problem att forma dem till "längder"..de går i sönder och ja..ett tag lika dem ngt helt annat som jag inte tänker gå in på..så jag väljer att improvisera och formar dem till runda mindre kakor istället..mitt första misstag..dem "flyter" ut i ugnen..blir platta..men liknar liksom chokladcoockies så jag tänker att äsch det blir nog bra ändå..när jag väl tar ut dem luktar det bränt..men kakorna är fortfarande alldeles kletiga! ser långt ifrån färdiga ut med andra ord..efter ett tag i rumstemeperatur är dem..eh..väldigt knapriga..svarta i kanterna och smakar tydligen bränt socker enligt lillebrorsan
när jag skulle flytta över dem från bakplåten  så tappa  jag några av dem på golvet..så massa smulor överallt.....Bildbevis?
Visst!
 
 
Kan bara skratta åt det nu i efterhand :)
 

Där sprack det!

Kategori: Allmänt

Om jag vet att glas är känsligt för varm vätska? Jodå, ABSOLUT! fullt medveten om det..men till mitt försvar kan jag säga att detta glaset är tjockbottnat och alla andra morgnar jag har druckit mitt kaffe ur det har det fungerat hur bra som helst! Tills i morse ..då SPRACK det och det heta kaffet börja rinna ut..men som tur är lyckades jag avstå från brännskador..Alltid nåt!
 
Har även tagit mig igenom ett träningspass..vilket jag själv är ganska förvånad över just nu..är så himla trött..fick alldeles för lite sömn natten till idag...sov oroligt och vakna upprepade gånger av någon anledning?
 
Har även tvingat mig själv att städa rummet lite..så lite har jag åstadkommit trots tröttheten
 
Till en helt ANNAN sak..dessa kom med posten idag..och det är alltid trevligt med rabattkuponger..säg emot mig om jag har fel liksom :)
 
Det är mer än en månad kvar till min födelsedag..men vad gör de? :)
 
Nu ska jag dricka kaffe..tar en hederlig KOPP denna gången..man vet tydligen aldrig när olyckan är framme
 
 
 
 
 
 
 

Cykeltur

Kategori: Allmänt

kände att jag ville ha frisk luft så tog cykeln och gav mig ut på en runda :-) sen insåg jag att klockan var rätt mkt och eftersom jag vill se idol så fick jag trampa på ordentligt för att hinna..men nu är jag hemma igen och har slängt mig i sängen och satt igång tv:n :-)


bilden är från när vi var i Blekinge men har inget med texten att göra

Mysigt i stickat

Kategori: Allmänt


Är lite frusen idag av nån anledning så denna mysiga koftan åkte på! :)
 
 
 
 
 
 

Hem ljuva hem

Kategori: Allmänt

Ett träningspass är avklarat, lunchen är uppäten och har precis bläddrat igenom den senaste IKEA-katlogen som kom med posten idag. Blir sugen på att flytta hemifrån och få inreda min egen lägenhet..men det får nog dröja ett tag till :)
 
Har inga särskilda planer för resten av dagen..vädret är ganska grått och trist..
 

full rulle

Kategori: Allmänt

Dagen har gått ganska fort, har sysselsatt mig med städning, diskning, matlagning och lite annat fixande. Nu är jag helt slut och tänkte unna mig en lugn kväll vid tv:n. Idol började sändas igår och snart visas ytterligare ett avsnitt som jag tänkte kolla på :) Känns som jag kommer sova gott inatt så hoppas verkligen att jag gör det också! 
 
 

vill man så kan man

Kategori: Allmänt

Hej hej! :-)
Är precis tillbaka från en löprunda så nu tänkte jag först stretcha sen hoppa in i duschen :-)


Freshman

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
 

Not so fast

Kategori: Allmänt

Den här annonsen såg jag i vår morgontidning :

det är den 19 augusti...hur tänkte dem egentligen? vi hoppar över hösten detta år...kör på vinter direkt och går all in...eller? Haha..usch!
om man ska byta ämne totalt så har jag mest fixat och donat idag..avverkat ett träningspass, skämt bort håret med en inpackning, lagat mat, klippt gräsmattan, diskat, druckit kaffe i trädgården samtidigt som jag försvann in i Oves värld och avsluta ytterligare några kapitel ur boken :-)

rekomendation

Kategori: Allmänt

Tänkte bara tipsa om en bok...håller nämligen på att läsa boken "En man som heter Ove" just nu och tycker helt klart att den är läsvärd! :-) Den är både underhållande och känslofylld och författaren Fredrik Backman skriver väldigt bra!


I brist på rubrik

Kategori: Allmänt

Hejsan
Tog mig igenom ett träningspass i förmiddags och sedan blev det matlagning..fick bli kyckling denna lördag :) Mamma fick hem ett nytt nummer av femina igår så den har jag suttit och bläddrat i..älskar höstmodet men är inte riktigt redo att ta förväl av sommaren än. Har även hunnit få i mig andra koppen kaffe och förberett inför middagen ikväll..ska laga en rätt som min lillebror uppskatta väldigt mycket sist :)
 
 
Hittade detta armband idag..var ett tag sedan jag köpte det och har knappt använt det..
 
 
 
 
 
 
 
 

"Borta bra men hemma bäst"

Kategori: Allmänt

Hejsan
idag blev det hemfärd från Blekinge..det har varit några mysiga dagar men alltid skönt att komma hem igen.
Har blivit en hel del fixande idag: packat, städat, bilfärd, packat upp..handlat och nu känner jag mig helt slut i kroppen...det märks att jag inte sov tillräckligt bra natten till idag. Därför blir det en lugn fredagskväll...tänkte kolla på en av de senaste Wallanderfilmerna :) Ska bli skönt att sova i sin egen säng inatt..
 
 

dopp i det blå

Kategori: Allmänt

Hejsan
har precis ätit lunch..lagade spenatssoppa med ägghalvor :-)
blev en joggingrunda följt av bad i förmiddags också..underbart! :-)
Ganska fint väder idag så får se om det blir mer bad


sovande stad

Kategori: Allmänt

I eftermiddags åkte jag och mamma in en sväng till Ronneby..men det var inget att hurra för. Haha det var ganska så dött där ärligt talat..vet inte vad jag hade förväntat mig egentligen..men få affärer och rätt trist om man får skriva så dumt...
 
 
Blir en kväll med sällskapsspel..kanske lite tv-tittande..bara familjemys :)
 

hemifrån

Kategori: Allmänt

hejsan
är på lite "semester" och därför bloggen fått lida och uppdaterats så dåligt. Är i blekinge..har det mysigt med utsikt till havet :-) har joggat längs med vattnet..i förmiddags jogga jag och sedan blev det ett dopp i havet, underbart! :-)




fifty shades of grey

Kategori: Allmänt


Har precis snyggat till naglarna med detta lack från "china glaze" :-)

Check

Kategori: Allmänt

Hejsan..nu smattrar regnet mot rutan. Åt lunch för en stund sedan, kan även bocka av förmiddagsträning och lite packning från dagens "att göra lista" än så länge.
Eftersom jag börjar studera i höst har jag precis även grejat lite med CSN. Det är blandade känslor det där med högskolan..ska bli spännande men kan inte påstå att jag ser fram emot massa plugg och tenta examen. Dock dröjer det ett tag till innan skolan sätter igång så ganska onödigt att börja tänka på det redan :)
Får se vad jag hittar på denna regniga lördag..
 
 
 

En bra fredag

Kategori: Allmänt

Go kväll
Det har varit en händelserik fredag och dagen har verkligen gått fort. 
Efter frukost, städning, förmiddagsträning och lunch tog jag och mamma bilen och körde mot Ängelholm. Där hälsa vi på min mormor och morfar. Fikade och tog en promenad genom stan. Hann gå igenom matmarknaden som är där för tillfället och även in i några butiker innan det var dags att åka hem igen :) Nu är jag helt slut... men tvingade mig själv att dammsuga rummet nyss och nu har huvudvärken tyvärr slott till så har precis tagit en treo. Blir en lugn kväll och går nog och lägger mig hyfsat tidigt för en fredagskväll.
 
 

Jag vill att ditt hem blir där jag hänger min hatt.

Kategori: Allmänt

Hejsan
Idag har det regnat och åskat. Mindre kul sommarväder med andra ord. Efter förmiddagsträning och lunch åkte jag in en sväng till stan. Av någon anledning har jag fått för mig att jag vill ha en hatt...och fynda en på H&M....50 kronor tyckte jag helt klart att den kunde vara värd så den fick följa med hem. Köpte även en kjol och ett träningslinne :)
 
Igår var det riktig sommarvärme så då passade jag och mamma på att åka till stranden och sola och bada. Dock blåste det väldigt mycket nere vid havet, men det var skönt ändå :)
 
Hatten och kjolen är köpta idag
 

hot stuff

Kategori: Allmänt

Värmen var verkligen påtaglig idag...följde med mamma in en snabb sväng till stan. Hon skulle bla. hämta ut ett halsband från Efva Attling..jättefint var det :-) På stan mötte vi folk som var klädda i jeans, kavaj...strumpbyxor?! själv var jag varm i shorts och en tunn blus...vad är de med oss människor? är det så att så fort semestern är slut och man återgott till jobb, fasta rutiner så känner man ett behov av att ta på sig ett extra lager kläder? För vem behöver ärligt talat gå runt i jeans och boots när termometern visar 28-30 grader...märkligt fenomen de där.
Efter kvällsmaten åkte jag och mamma till en sjö och tog ett härligt kvällsdopp..22 grader var det i vattnet :-) Superskönt


Nu och inte sen eller då

Kategori: Allmänt

Förmiddagsträningen är gjord, lunchen är uppäten och disken diskad...Just nu sitter jag i trädgården och bara lever i nuet...längtar bort lite till havet också förstås. Får se vad resten av dagen kommer innehålla :-)



Längtan

En bild säger mer än tusen ord

Kategori: Allmänt

Dagen har innehållit följande: 
- Frukost
- Löpning
- Lunch
- Kaffe i solen
- En eftermiddag i mysiga Åhus, strosat runt på torget och gott i små butiker
- Ätit kvällsmat vid havet
 
Underbar sommardag med andra ord :)
 
 
 
 
 

Paradise

Kategori: Allmänt

Efter frukosten, förmiddagsträningen och lunchen gjorde jag och mamma en favorit i repris. Vi åkte ner till Österlen och promenera längs havet. Det var för fint väder för att bara sitta hemma. Efter några km promenad längs med havet badade vi och njöt av den magiska omgivningen. Sedan promenera vi samma väg tillbaka och tog bilen hem. Nu har jag precis druckit mitt kvällskaffe :)
 
Så himla fint! Känns knappt som Sverige...vackra, underbara Skåne! :)
 

Marknad

Kategori: Allmänt

Hej
Efter en god frukost, läsning av morgontidningen samt en dusch så åkte jag och mamma in till stan och gick på "bondens marknad" som bestod av olika små stånd. Med allt från surdegsbröd, äppelmust, olika marmelader, färska jordgubbar & hallon till köttprodukter och ägg. Vi köpte med oss lite smått och gott och hann in i några affärer. Sedan åkte vi hem och gjorde en god räksallad till lunch. Eftersom det har varit fint väder och sommarvärme idag åkte vi även till sjön en sväng och drack kaffe, smakskade i oss lite frukt innan vi hoppa i det 22-gradiga vattnet och simmade.
 
De pratade om att det skulle bli årets varmaste dag idag...upp till 33 grader? men nja..så varmt har det tack och lov inte varit..men helt klart så pass varmt så det räckte med shorts och t-shirt :)
 
Sitter och myser i en stickad tröja denna kväll..frusen som jag är, haha! Alltid kall efter att ha badat...
 

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Sitter och kollar på Skärgårdsdoktorn och dricker te. Har gjort eget te med citron och färsk ingefära :-)



Lovely friday

Kategori: Allmänt

Efter förmiddagens träningspass tog jag en välförtjänt dusch. Körde med hårinpackning och rakade benen för att fräscha upp mig :)
 
 
 
underbar doft av persika! :)
 
Har även strosat runt lite på stan, varit och handlat mat på maxi. Skött lite vardagliga hushållssysslor och nu sitter jag här vid datan och kollar runt lite.
Magen har börjat kurra så ska strax fixa lite kvällsmat :)
 
 
 
 
 

Sjuk?

Kategori: Allmänt

Hej
avstår från träning idag eftersom jag inte mår helt hundra. Vill verkligen INTE vara sjuk..värst av allt är nästan att jag blir gnällig när jag mår dåligt..hm..inte kul. 
 
Får se vad jag orkar hitta på idag, har iallafall åstadkommit lite städning än så länge. 
 
Bilden har inget med inlägget att göra. Min gulliga mormor har skaffat facebook och är ganska aktiv där..haha! Igår hade jag namnsdag och då gjorde hon ett inlägg på min sida med denna bilden..:)