johnsonelin

.

GOTT NYTT ÅR!

Kategori: Allmänt

Hej!
Om en halvtimme ska jag och mamma börja laga mat...blir trerätters idag ;) Fläskytterfilé till huvudrätt..mums!
Tänkte mest kika in och önska alla ett Gott Nytt år!
 
Såhär ser jag ut idag :) Kör på en enkel klänning och lite festligare smycken! 

Dålig uppdatering

Kategori: Allmänt

Hej hej!
Dålig uppdatering här...men igår hände det en jobbig sak så därför valde jag att inte blogga. Annars gjorde jag inget speciellt igår, tränade som vanligt. Sedan åkte jag in en snabb sväng till stan, igen..köpte dock inget. 
Idag har varit en lugn dag och har i stort sett inte orkat göra något..bara tagit det lugnt, vilket verkligen behövdes. Får se vad jag hittar på resten av dagen/kvällen. 
 
Imorgon är det ju nyårsafton! Detta året har verkligen gått så otroligt snabbt..känns nästan overkligt.
Har faktiskt inga planer för morgondagen. Låter säkert supertrist..och de flesta ska väl iväg och festa. Tror det kommer bli en kväll hemma tillsammans med familjen. Äta gott tillsammans, kanske en riktigt familjekväll med sällskapsspel och någon bra komedi? Vi får se helt enkelt.
 
 
 

Ryktet går!

Kategori:

Har precis spelat spel med mamma, pappa och storebrorsan, haha...spelade ett spel som heter "ryktet går" som jag fick i julklapp..väldigt underhållande måste jag säga! mysigt också att ha spelkvällar med familjen sådär ibland :-) händer allt för sällan! Nu ska jag o fina mamma kolla på "i rymden finns inga känslor" har redan sett den men den kan man se flera ggr utan problem :-)

mellandagsrea

Kategori:

Hej hej
idag blev det en sväng till stan, kolla på rean och mamma var supersnäll och köpte en kofta till mig :-) köpte även ett par jeans och en svart klänning som man kan ha som vanligt som den är eller så kan man ha den under en annan klänning, perfekt basplagg liksom ^^ Har även hunnit med ett träningspass och lagat en god lunch med kyckling :-) nu är jag väldigt trött..haha tänk att det kan vara så ansträngande att gå i massa affärer ;-)


koftan mamma köpte till mig :-)

27 december

Kategori:

hej hej!idag har jag tränat, fixat lunch, och lite annat smått. Har nyss fyllt i en lång enkät också..tog sin lilla tid men nu är det iaf gjort! och får en biobiljett som "tack" haha! fick biopresentkort i julklapp också.. men det är aldrig fel med lite biomys..spec nu på vintern :-) Älskar smycken och klockor..dessa har jag bla. på mig idag:

26 december

Kategori:

Hejsan!
Har inte bloggat nu eftersom jag har firat jul och umgåtts med min familj :-) På julafton kom min mormor o morfar hit och det var hur trevligt och mysigt som helst :-) Igår tog jag de bara lugnt och förutom ett träningspass på förmiddagen kollade jag mest film..såg bla. Astrid Lindgrens jul med mamma :-)
Idag har jag tränat och varit en runda i stan och fixat lite grejer, hittade även en klänning på rean :-)
Nu ska jag bara ta de lugnt resten av kvällen :-)

God Jul!

Kategori: Allmänt

Hejsan!
 
 
Efter att ha kollat på julkalendern och käkat frukost blev det ett träningspass :) Här är mina uberrosa träningsskor..haha..men dem är väldigt bekväma ;)
 
Vår fina julgran :) Som idag har fått sällskap av julklapparna....
 
Blev mer bakning idag också :)
 
Snöstorm här idag..såhär ser det ut inifrån mitt rum just nu :/ ser knappt ut för det har blåst upp så mycket snö på rutan haha..
 
Passar på att skriva GOD JUL här nu också för imorgon ska jag inte sitta framför någon data, utan bara umgås med min älskade familj! :) 
 
 
 
 

Julfix

Kategori:

hejsan!
Blogga aldrig igår, istället fixade jag lite här hemma inför julen..tog bla. in julgranen och pyntade den, så nu står den i vårt vardagsrum :-) mysigt! Idag har jag hunnit med ett träningspass, städat, lagat mat, bakat och nu ikväll så åkte mamma, jag och min storebror till maxi och handla julmat. såå nu kan de bli julafton tycker jag :-) SMHI har sagt att de ska bli snökaos här imorgon..men jag hoppas på att vi slipper de :-\ aja vi får se helt enkelt! skriver detta inlägget via mobilen och är ny på de så ingen aning hur det blir haha...


denna gjorde jag också igår :-)


"Ett stort bröd"

Kategori: Allmänt

Hejsan!
I förmiddags tränade jag på crosstrainern som vanligt.
Nu under eftermiddagen har jag bakat ett vörtbröd, första gången jag gör det, och först tänkte jag att jag skulle göra två "mindre" bröd. Men i receptet stod det att det skulle bli ett stort bröd så tänkte att "okej det är kanske bäst att göra som det står då".När degen har fått jäsa för första gången och jag har format det till en limpa tänker jag att hm..aja det blir väl inte jättemycket större då trots att det ska jäsa ytterligare en gång..när brödet har jäst i ytterligare 20-25 min och de ska in i ugnen så är brödet enormt..HAHA! så jaa..receptet håller vad de lovar iallafall..här snackar vi "ett STORT bröd"..blir problem när jag ska frysa brödet..får väl typ dela det på mitten eller något?
Får ju hoppas det smakar bra..kul att ha ett enormt bröd som inte ens är gott liksom..hahaha! men det luktar gott
och ser inte så illa ut ;)
 
 
 
 

Taaaadaa, och så var stygnen väck!

Kategori: Allmänt

hej hej
kom hem för inte så länge sen. Har varit hos tandläkaren. De tog bla. bort stygnen så nu slipper jag ha blåa trådar i munnen. Sedan fixade och trixade dem med lite annat också, men skönt att ha det gjort iallafall!
 
Hann med ett träningspass på förmiddagen också, annars har jag inte gjort så mycket idag. Hade tänkt vara duktig och baka ett bröd som vi kan ha på julafton och julbordet, men känns som det är bättre att göra det imorgon istället :)
 

julgran

Kategori: Allmänt

Hej!
I förmiddags blev det ett träningpass, följt av matlagning och lite julpyssel.
På eftermiddagen åkte jag och mamma och köpte en julgran, och hur underbar är inte doften av en gran?!
Vi har dock inte tagit in granen än, utan den står ute i förrådet, och där får den stå tills vi har storstädat. Sen ska den äntligen tas in och kläs med ljus, kulor och glitter, så himla mysigt!
 
såhär ser jag ut idag. Orkade verkligen inte lägga ner särskilt mycket tid på att fixa mig men ville undvika att skrämma dem vi köpte granen av och människorna i mataffären vi gick in i efteråt så därför fick lite smink åka på haha
 
 
Lägger även upp en bild på mig och min lilla bebis som jag tog här om dagen.
 
 
 
 

från det ena till det andra?

Kategori: Allmänt

Hej hej
Idag fick jag en julblomma av en kompis, gissa om jag blev förvånad när blomsterbudet knackade på dörren och frågade om det var jag som var Elin innan han räckte över blomman, haha! Men det var en positiv överraskning och väldigt omtänktsam av min vän att skicka blomman :)
 
 
På onsdag ska jag på återbesök hos tandläkaren och ta bort stygnen efter operationen, äntligen! ska bli skönt.
 
Såg föresten en film igår som SVT visade, "Odjuret" hette den, och den var ganska bra ändå. Handlar om en pappa som förlorar sin femåriga dotter. Dottern blir våldtagen och mördad av en pedofil, riktigt hemskt..pappan blir helt förstörd och beslutar sig för att döda pedofilen. Dock blev jag besviken på slutet av filmen..trodde inte det skulle sluta så tragiskt. Det är verkligen en film som fick mig att reagera och som gör en upprörd. 
 
Haha snacka om att detta blev ett inlägg med olika ämnen..från blommor och tandläkarbesök till..hm.. pedofiler..
 
Ola Rapace spelar huvudrollen i "Odjuret"
 
 
 
 
 
 

Tredje advent

Kategori: Allmänt

Hej
Sitter och dricker en kopp te, den värmer bra just nu när jag är frusen ^^. 
Började morgonen på samma sätt som igår, alltså med att kolla på julkalendern. Sedan åt jag frukost och vi tände tredje ljuset i adventsljusstaken, mysigt!
 
Hann med ett träningspass på förmiddagen innan lunchen också. Sedan var det tänkt att jag och mamma skulle åka och köpa en julgran, men efter massa strul med uttagninsautomater och lite annat så slutade det med att vi struntade i det och åkte och handlade lite till våra små djur istället. Vi kom fram till att vi lika bra kunde köpa en julgran i början av nästa vecka. 
 
 
 

julkonsert

Kategori: Allmänt

Hej
Började min morgon med att kolla på julkalendern, barnslig som man är.
Under eftermiddagen har jag varit på julkonsert med mamma på teatern i stan som jag skrev i ett inlägg igår. Det var supermysigt, snacka om julstäming! Det var Anders Ekborg som sjöng...vilken underbar röst han har..vill också kunna sjunga så bra, haha. Det var väldigt skönt att komma hem sen efter att ha traskat runt i en kall stad som var fylld av slaskiga gator, fy! och det var väldigt halt också..inte okej. Undra hur många som halkar och hamnar på akuten..speciellt de som har några år på nacken..livsfarligt..man borde sköta gatorna bättre, och salta dem. Låter som en gnällkärring, men men. 
 
Ska se om jag orkar träna lite ikväll. Annars blir det nog en ganska lugn kväll för min del :) Kanske myser ner mig i ett varmt bad?
 
blåmärket lyser igenom sminket
ser dock ännu värre ut utan spackel...nu är det mer grönaktigt..snyggt!
Denna klänningen hade jag idag, gillar kragen på den! :)

En fågel av en fjäder?

Kategori: Allmänt

 Det är lite roligt att se allas reaktioner på det här med att de har valt att klippa i Kalle Ankas julafton. Visst jag kan tycka att det är lite trist, eftersom det är ett program som sänds en gång om året som tradition och har alltid sett likadant ut. Men människor verkar ändå inte uppfatta det hela korrekt? för det är DISNEY som har beslutat detta, inte SVT. När sånt här inträffar har vi människor verkligen starka åsikter..och verkar nästan vilja missuppfatta det hela..man väljer liksom att ha rubriken "svart docka klipps bort från Kalle Anka" på aftonbladet, när det är mer än just den svarta dockan som klipps bort. Disney vill inte förmedla några särskilda sterotyper och det är därför de har valt att klippa i programmet, alltså inte av rasistiska skäl. Antar att vi människor verkligen "hungrar" efter att skapa debatter ibland ;)
 

14 december

Kategori: Allmänt

Hej hej hallå!
har nyligen käkat lunch och innan dess tränade jag. 
Har inget planerat idag, ska försöka orka städa mitt rum, men just nu är jag för lat för att resa mig från soffan haha, illa!
Det är bara tio dagar kvar till julafton! Det går nästan för fort nu..antagligen tycker jag de för jag älskar julen och tycker det är en så mysig högtid och därför vill jag ju inte att den ska vara över så snabbt.
 
Imorgon ska iallafall jag och mamma gå på en julkonsert på teatern inne i stan, ska bli trevligt! :)
 
 
 

baka, baka liten kaka

Kategori: Allmänt

Go kväll
fortfarande kallt här så har hållt mig inomhus hela dagen.
Såg en julfilm haha och bakade kakor. "Kryddiga julkakor" som jag valde att kalla dem :) använde liknande kryddor som man har i en pepparkaksdeg. kakorna blev poppis här hemma, min lillebror var iallafall väldigt förtjust i dem. Kul när de man gör uppskattas :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Lucia

Kategori: Allmänt

Hejsan!
Idag är det lucia, har dock inte sett något luciatåg/luciakonsert än, var för lat för att gå upp klockan sju i morse och kolla på tv:n men tänkte se reprisen som går ikväll. Lucia är ändå en rätt mysig tradition.
 
termotetern visade 20 minus i morse..så har inga planer på att gå ut idag, för kallt för min del haha. Tyckte därför det var passande med en varm soppa till lunch så gjorde broccolisoppan igen, gott!
 
Har även hunnit med ett träningspass.
Resten av dagen är än så länge oplanerad, så får se va jag hittar på :)
 
Kallt men fint.. och det blir väldigt vackert framåt kvällen när det liksom glittrar i snön :)
 
haha ser kanske inte supergott ut..men gillar man broccoli så är det mumma! superlätt att göra också..det enda man behöver är: gul lök, vitlök, broccoli, vatten, grönsaksbuljong, salt & peppar ;)
 
 
 
 

julfina naglar

Kategori: Allmänt

juliga naglar med IsaDora orient express :)

klappat och klart :)

Kategori: Allmänt

Hej hej
Sitter och tar det lugnt i soffan framför tv:n :) Just nu kollar jag på Leilas home delivery jul. Gillar Leila Lindholm  och att kolla på när hon är hemma hos kända personer och lagar julmat är aldrig fel.
 
Tog mig in till stan och köpte de sista julklapparna idag, fy vad kallt det var! men skönt att ha det gjort och slippa "julruschen" och massa människor som stressar runt.
 
 
 Hade hoppats på att färgen på kinden skulle ha lagt sig nu efter operationen men när man kolla i spegeln i morse så möttes man av de här..hm..
 
 

Musikhjälpen

Kategori: Allmänt

God morgon :)
Sitter och kollar på "musikhjälpen" bra program!
Har redan ätit frukost och tänkte snart ta en dusch.
Tror jag ska åka in till stan idag igen och köpa de sista julklapparna :)
 
 
 

11 december

Kategori: Allmänt

Hejsan!
Sitter och värmer mig med en kopp kaffe, lika gott som alltid!
Idag har jag hunnit med lite allt möjligt. Först ett träningspass i förmiddags, sedan lagat mat, diskat, gått till affären och handlat, betalat en räkning och nu sitter jag här. Det var väldigt kallt ute men gick ändå hela vägen fram och tillbaka till affären, ibland är man duktig :) Tror jag ska ta ett varmt bad ikväll..känns väldigt lockande just nu iallafall.
 
 
 

julklappsshoppande

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag gav jag mig ut i snön och åkte in till stan för att köpa fler julklappar. Den första bussen kom inte..men efter att ha stått i en igensnöad busskur i en kvart så kunde man äntligen kliva på den lite varmare bussen.
Har också roat mig med att slå in julklapparna ikväll och innan jag gjorde det så såg jag såklart julkalendern haha....men jag tycker ändå årets julkalender är rätt bra, åtminstone helt okej :). Har ju sänts flera sämre tidigare år.
 
Fick för mig att ta en bild i förmiddags efter att jag tränat..kom också fram till att såna bilder på mig är osmickrande..drf lägger jag inte upp någon direkt närbild haha!
 
Julklappshögen fick lite tillökning idag! :)
 
Blek tjej
 
 

"Lite" snö..

Kategori: Allmänt

Öppnar dörren och möts av de här... det är inte så att jag är direkt förvånad, vi hade ju mycket snö sen innan, och det hade ju lovat "snökaos" igår..men det bara fortsätter snöa..

mysigt, helt enkelt!

Kategori: Allmänt

Hej
Idag har jag hunnit med ett träningspass, testat att laga en broccolisoppa till lunch, och den blev faktiskt god! :) Har även städat buren till mitt lilla djur.

Ikväll tänkte jag kolla solsidan och Beck, som vanligt. Har blivit att jag kollat på Beck fimerna varje söndagskväll de senaste veckorna, ganska mysigt ändå :) Haha undra hur ofta jag använder mig av ordet "mysigt" Allt som har med julen är "mysigt" enligt mig..och när jag kollar film eller gör något tillsammans med mamma så är det "mysigt" haha..aja så kan det va!
 
Imorgon ska jag förhoppningsvis åka in en runda till stan och köpa julklapp till mamma och morfar :) Får se om jag får med mig pappa också..kan ju vara lite roligare än att gå ensam på stan, dessutom vet jag att han också behöver köpa julklappar till mamma ;)
 
Bjuder på en bild från när jag och mamma hade det..(wait for it)..mysigt! Vi var bla. på ett hotell med spaavdelning samt besökte Ales stenar där just bilden är tagen.
 

Andra advent

Kategori: Allmänt

God morgon :)
 
Idag är det ju andra advent, tyckte nyss att vi tände första ljuset i adventljusstaken, men det har redan hunnit gå en hel vecka! haha
Har precis käkat frukost och morgonkaffet är uppdrucket :)
 
Idag har de lovat ännu mer snö...och kallt är det också, termometern visar tio minus, brrrr! Tror jag isloerar mig och stannar inne idag ;) Speciellt om det även ska blåsa?
 
Tände andra ljuset idag när vi åt frukost, mysigt!

nu har vi jul här i vårt hus..

Kategori: Allmänt

bakning idag igen!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag hunnit med ett träningspass på förmiddagen. Sedan lagade jag en kycklinggryta som jag, mamma och pappa mumsade i oss till lunch. 
 
Jag och mamma har lyssnat på julmusik och bakat pepparkakor, mysigt! Nu ska vi strax sätta ihop de olika delarna som vi bakade och göra ett litet pepparkakshus :) 
Håller på och laddar min systemkamera nu så ska försöka ta lite bilder sen när det är klart ^^
 
Är bjuden på en inflyttningsfest ikväll men är inte riktigt på humör, dels för jag har huvudvärk och känns inte så kul att gå dit när man fortfarande är lite svullen och dessutom ser blåslagen ut på ena kinden så skippar det. Blir en hemmakväll istället. 
 

Kärt barn har många namn?

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har jag haft fullt upp med att baka :) jag bakade lussekatter/lussebullar/saffransbullar, ja kalla det vad man vill liksom. Kärt barn har många namn brukar man ju säga, antar att det gäller bullar då också.
Hela köket fylldes av doften av nybakat, älskar det! 
 
Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt. Är fortfarande lite svullen, och har dessutom fått ett blåmärke på kinden...snyggt! Aja sånt man får räkna med efter ett sådant ingrepp. 
 
Det är ju final av X Factor ikväll så tror jag ska kolla på det :)
 
Resultatet av min bakning, inte illa för att vara första gången jag gör det på egen hand ;)
 
 
 

mysdag

Kategori: Allmänt

Kollade precis på filmen "What´s your number" helt okej film! :)
Man kan se filmens trailer här: http://www.youtube.com/watch?v=QNLiOojDgLE
 

Så mysigt med snön utanför nu när det börjar skymma eftersom den "lyser" upp lite och gör att det inte blir fullt så mörkt ute.
 
Ska fortsätta att bara ta det lugnt resten av dagen och kvällen. Ska självklart se julkalendern ikväll, haha..barnslig som man är. Tänk det är bara 19 dagar kvar till julafton! Tiden bara springer iväg...ska nog se till att köpa de sista julklapparna nästa vecka :)
 
 
 
 
 
 
 

Svullen och öm!

Kategori: Allmänt

Operationen gick ganska bra igår, men det var väldigt obehagligt när det borrade in i käkbenet..kände ju såklart ingen smärta eftersom jag var bedövad men det var ändå obehagligt med ljudet och man kände ju trots allt att någon var där och gjorde intrång. Är öm idag och ganska så svullen, så tänker stanna inne idag ;)
Blir nog en lugn dag med mys framför tv:n :) Ganska ser någon mysig julfilm? 
Är faktiskt även lite sugen på att baka ett pepparkakshus, så det kanske man ska göra nu någon dag snart.
 
Nu ska jag iallafall ta en varm dusch!
 
Försökte ta en bild så man kan se svullnaden..brukar alltså inte sticka ut sådär när jag tar profilbilder annars utan det det beror på svullnaden efter operationen.
 

Nervös!

Kategori: Allmänt

God morgon
Idag kommer jag nog bara skriva detta inlägget. Kommer inte orka sitta mer vid datorn.
Ska nämligen till tandläkaren och göra en operation idag...inget jag ser fram emot! Jag fattas en tand och ska därför operera in ett tandimplantat. Skrämmande att de ska borra in i käkbenet..fy, vill inte tänka på det! Men ska få massa bedövning och lugnande så det går säkert bra.
 
Har precis ätit frukost, tänkte försöka mig på att träna på crosstrainern snart och sedan ta en dusch och efter det ska jag försöka få i mig ngt mer att äta, eftersom jag antagligen inte kommer kunna äta förräns ikväll pga. operationen.
 
 

snö, snö, snö och ännu mer snö!

Kategori: Allmänt

 
Hejsan!
Har precis varit ute och skottat..men när man kollar ut nu och ser hur snön vräker ner så känns det nästan som det var förgäves, men i för sig är det väl bra att få undan en del i taget om det ska fortsätta att snöa på de här sättet.
 
Jag har inget emot snön, den är supermysig och väldigt vacker..men sen när det blir slask, eller när den vägrar ge med sig och ligger kvar i flera månader..ja då är det mindre kul. Men nu kan den få va kvar ett tag, väligt gärna ända fram till jul.
 
Har även hunnit med ett träningspass idag och lagat mat och diskat.
 
Nu ska jag nog värma mig med en kopp kaffe, kanske ska se någon mysig film också?
 
 
 
 
 
 

Tredje december

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Har precis käkat lite lunch, innan dess tränade jag. 
Funderar på om man ska gå ut..men när termometern visar -10 så är det inte särskilt lockande, jag som är så otroligt frusen av mig gör ju inte saken bättre direkt. Får se hur jag gör :)
bjuder på en bild från förra veckan
                                                                                   
Vackert och väldigt mysigt :) Iallafall här inifrån ;)  
Tror det skulle komma mer snö ikväll också?
          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

söndagsmys

Kategori: Allmänt

Jag och mamma tog bussen in till stan i eftermiddags. Köpte två till julklappar :) så nu har jag bara två eller tre julklappar kvar att köpa. Det var fint i stan med snön och all den mysiga belysningen.
Dock var det väldigt kallt när vi stod och väntade på bussen påväg hem..dessutom var bussen försenad..typiskt.
 
Är fruktansvärt trött så blir en lugn söndaskväll..som vanligt antar jag..nu ska jag kolla på solsidan! Sedan blir det Beck :)
 
 

Första advent :)

Kategori: Allmänt

God morgon!
Gick upp och såg andra avsnittet av julkalendern haha! 
Idag är det första advent, och snön har kommit..mysigt! Det började visserligen snöa redan igår kväll..och det snöar fortfarande!
 
Har nyss ätit frukost. Tror jag ska åka in en runda till stan idag och köpa en eller två julklappar till. Har ju redan köpt några stycken..ute i god tid i år för att vara jag..men det är skönt :). Slipper man stressa runt bland alla hysteriska människor. 
 
såhär ser det ut utanför just nu 

Första december!

Kategori: Allmänt

Heej, eller ja go kväll!
 
Har missat att skriva igår..firade min lillebrors födelsedag igår så hade fullt upp med att baka tårta och så till honom. Den lilla filuren blev hela 14 år..shit vad tiden går fort! Snart börjar lillplutten gymnasiet..känner mig nästan gammal, haha. 
 
Idag har min älskade mormor och morfar varit här och grattat honom. 
 
Idag började ju även julkalendern! och jag var som ett litet barn imorse..var tvungen att sätta klockan för att kolla på det..hahah..vet inte riktigt vad jag tyckte..för tidigt för att säga det efter bara ett avsnitt antar jag. 
 
Bestämde mig för att köra ett träningspass på crosstrainern nu ikväll så det har jag precis gjort :) 
Så tänkte duscha efter att jag skrivit detta inlägget, sen blir det nog bara att mysa vid tv:n resten av kvällen. 
 
Imorgon är det första advent..supermysigt..åh vad jag älskar julen! 
 
bjuder på en bild på mig från idag: