johnsonelin

.

Trevlig valborg!

Kategori: Allmänt

Hejsan
har precis rört ihop smeten till en chokladtårta och den håller just nu på att gräddas i ugnen :) 
Eftersom det är valborg idag så tänkte jag vara snäll och "lyxa" till de för övriga familjemedlemmar så därav bakningen. Annars tycker jag valborg är en rätt överskattad "högtid". Den är till för att hälsa in våren, vilket inte många kommer göra idag, utan istället kommer väl det allra flesta festa järnet och dricka alldeles för mycket alkohol. För det verkar som det har blivit så, att folk ser valborg som ytterligare ett tillfälle att få supa. Jag har inga planer för kvällen, blir middag tillsammans med familjen iallafall :)


 
 

stork

Kategori: Allmänt

Hej hej
blåsigt och regnigt idag, supertrist! 
I förmiddags blev det ett träningspass, sedan fixade jag lunch. 
Har även fixat lite med bilderna jag tog igår. Åkte iväg och fotade en stork, haha! men det var rätt coolt ändå för det är inte ofta man får se en sån typ av fågel. Älskar verkligen att få komma ut och fotografera :) Sedan blir det såklart extra kul om man lyckas få något lite annorlund motiv. 
 
ett litet smakprov på bilderna som jag har fixat med idag

ny kopp

Kategori:


Nu är kaffet uppdrucket och jag ska ut och fota lite :-) köpte den här koppen igår...den är iaf inte i minsta laget haha! men ville ha en stor härlig kopp som jag kan dricka kaffe ur och tyckte den var fin så fick bli den :-)

Nya soffor

Kategori: Allmänt

Är hemma igen och har hunnit käka lunch och städat lite. Idag kommer nämligen de nya sofforna som vi beställda för flera veckor sen så behövde fixa i ordning lite i vardagsrummet innan det kommer och levererar dem :)
 
För övrigt kändes det ganska meningslöst att åka till tandläkaren idag. Tar ändå ca. 40 min att ta sig dit..och själva tandläkarbesöket var över på mindre än 5 minuter..haha lagom kul! 
 
"Närbild" från idag...vissa dagar hatar jag verkligen min näsa, löjligt men sant. 
 

tandläkarbesök

Kategori:

Sitter i väntrummet hos tandläkaren...känner mig som en stamkund här haha men så är det att ha tandställning, spec nu när man är inne på slutet av regleringen.

Foto

Kategori: Allmänt

Hejsan
Har passat på att fota lite idag :) 
Det är härligt väder som jag skrev i det förra inlägget, dock hade det varit ännu skönare ute om det inte blåste, men men.
Tänkte lägga upp lite bilder från idag 
 
 

lunch i solen

Kategori:


Eftersom det är fint väder idag passar jag på att sitta ute och äta lunch :-)

Städning

Kategori: Allmänt

Hejsan 
Har ägnat en del tid åt städning idag, har framförallt dammsugit och nu har jag precis städat buren till minstingen.
Blev ett träningspass i morse, annars har jag inte gjort något speciellt idag. 
 

Colorful lips

Kategori:



"Efter regn kommer solsken"

Kategori: Allmänt

Hejsan
Väldigt trist väder idag, regnet hänger i luften. Fast samtidigt behövs det regn eftersom det är så torrt i marken så får väl vara tråkig och vända på det och se det från det perspektivet. Varför skriver jag om vädret? Haha! Jag minns att en före detta lärare som en gång sa att när man inte har något att prata om så pratar man om vädret..det stämmer rätt bra..för om man har brist på samtalsämne så kan man alltid flika in med kommentarer som "fint väder idag" eller "härligt att solen skiner" osv. Aja nog om det...Efter ett svettigt träningspass så har jag fixat lunch (kyckling,mums) samt diskat och sånt "skoj". Håller även på att försöka börja göra upp planer för mammas födelsedag. Hon fyller visserligen inte år förrän första juni, men eftersom vi hade tänkt överraska henne med mysigt boende på ett av hennes favoritställen så gäller det att vara ute i god tid, så sitter och letar runt lite och har mailat lite olika personer för att så småningom kunna styra upp nånting. Vi får väl se hur det går med det, hoppas iallafall att det ska gå att fixa ihop nånting :)
 
En bild från Österlen som mamma älskar, vilket även jag gör, där är så himla vacker natur och miljö :) Därför hoppas jag på att kunna hitta något mysigt boende till helgen hon fyller år. 
 
 

Härliga vår

Kategori: Allmänt

Efter träningspasset och lunchen så packade jag ihop min systemkamera tillsammans med det nya objektivet sedan åkte jag och mamma iväg till Balsberget så att jag kunde fota lite :) 
 
Efter 1,8 km promenad i ganska branta uppförsbackar kunde vi sätta oss i solen och avnjuta den underbara utsikten

Hon har blommor i sitt hår

Kategori:


köpte det här söta hårbandet igår :-)

Deklaration

Kategori:

Har ätit frukost och ska nu ägna mig åt ngt så roligt som att deklarera, haha! känns ju vuxet iallafall...


cykeltur i vårsolen

Kategori:

Det blev en cykeltur, härligt att cykla i solen dock blev de kyligt när den försvann. Kvällen spenderar jag med Robins följt av film :-)


haha ovant med keps...men köpte den ju för att kunna använda den så...

vårväder och en dag på stan

Kategori: Allmänt

Hej hej
Idag har jag varit en sväng i stan. Lämnade tillbaka en klänning som jag köpt tidigare, det var inget fel på den, snarare tvärtom supersöt men kände mig ändå osäker på den så tyckte det var lika bra att byta den. En ny väska fick följa med mig hem, inget som jag behöver, men jag älskar väskor haha! Har dessutom ingen vit väska så tänkte att det kunde vara fint och fräscht nu till våren och sommaren :)
 
Idag är det fint väder, solen är framme och blåsten har gett med sig, ÄNTLIGEN! Jag och mamma tänkte ta en cykeltur efter kvällsmaten, mysigt :)
 
Så glad över att kunna byta ut vinterjackan mot en tunnare vårjacka! :)

När vinden viner

Kategori: Allmänt

I förmiddags blev det ett träningspass på crosstrainern. Har sedan lagat lunch, diskat och städat lite. Alltså har det inte inträffat något speciellt idag. Hade det inte varit sån otrolig blåst som härjade utanför hade jag antagligen gått ut en runda också..men pga. vädret har jag alltså hållt mig inomhus. Det är inte direkt kallt ute,  utan hyfsat milt och termometern visar rätt schysst temperatur men jaa..vindarna är inte fullt så snälla, och jag har aldrig gillat när det blåser. 
 
Har iallafall tagit lite bilder alldeles nyss på dagens klädsel så dem kommer här:
Väldigt enkelt och "basic" idag med jeans och kofta..tycker helt klart jeansen är snygga för att ha kostat 75 kronor! haha ;) 
 
 

vitt

Kategori:


idag fick naglarna ny färg :-)

Dagens

Kategori: Allmänt

Idag blev det en mönstrad klänning som jag har valt att matcha med en gul oversizekofta..en gammal goding som mamma har köpt för ett x antal år sedan. Samt ett konjaksfärgat skärp :) 
 

sneak peak

Kategori:


en liten sneak peak på dagens

Nöjd tjej

Kategori:

Hann med en joggingtur innan det blev mörkt ute :-) och nu ligger jag och kollar på tv...förhoppningsvis kommer jag sova gott inatt efter en fullspäckad dag! :-)

Kärt återseende och vårsol

Kategori: Allmänt

Hej hej
Igår blev det inget bloggande, var lite kaosartat här hemma. 
Först var det krångel med avloppet sen strulade elen..och belysningen i kök, badrum och mitt rum fungerade inte, mindre kul vill säga! Men nu har en elektriker varit här så problemet är löst :) 
 
Idag hämtade en kompis upp mig och så åkte vi och hälsade på vår gamla skola. Kär återträff med några gamla lärare :) Sedan gick vi en liten runda på stan så det var trevligt.
 
Solen tittade fram nu på eftermiddagen så det är väldigt skönt ute nu, det gillas starkt! :) 
 
Bjussar på en bild från idag:

Vilken härlig dag!

Kategori: Allmänt

Hej hej :)
Idag har det varit riktigt härligt väder :) kunde skippa vinterjackan, så otroligt skönt! Passade på att ta en joggingtur i förmiddags. Sedan har jag och mamma varit och handlat blommor som vi har planterat i trädgården, så nu känns det verkligen som våren är på gång! :) Har även köpt nya skor idag, kunde inte bestämma mig för vilken färg jag ville ha så köpte två par i olika färger haha! En kjol fick även följa med mig hem, har inte så många kjolar så tyckte det var ett bra inköp :)
 
Dagen har gått väldigt fort, och känner mig rätt trött nu så får bli en hemmakväll, men det brukar ju vara så på söndagskvällarna :) 
 
Blev ett par rosa skor, samt ett par blåa eller kanske mer åt det turkosa hållet :)
 
 
 
 

just nu

Kategori:

Lugn lördagskväll här hemma med tända ljus och "Robins". Har inte gjort ngt spec idag utan blev träningspass i förmiddags, sedan lagat lunch och fixat lite med olika saker.



Macarons

Kategori: Allmänt

Idag har jag bakat macarones med chokladfyllning till min lilla familj. 

Fredagskväll

Kategori: Allmänt

Hejsan
Blir strax lite "fredagsmys" med tv-tittande, eller Let´s dance närmare bestämt. 
Idag har jag varit en sväng i stan, mötte upp mamma och sedan handla vi på Ica kvantum. 
Har även hunnit med ett träningspass i förmiddags och klantiga jag lyckades halka och ramla, slog i höger sida..så är öm och blåslagen där nu..underbart! Det var nämligen så att telefonen ringde och jag hade precis stigit ur duschen och rusar ut ur badrummet för att hinna svara, blöt om fötterna som jag var så ramlar jag rätt ner golvet med en smäll. Tur ingen såg mig för då hade det nog varit svårt att låta bli att skratta. 
 
Bjuder på lite bilder från idag:
körde på kavaj idag 
"Ur-fin" om ni frågar mig haha! 
 
close-up 
 
 
 
 
 

Rött är sött

Kategori:





ingen vår här inte

Kategori:

Hejsan
har tagit plats vid tvn, känns som "filmmysväder" då det regnar och blåser. Idag mådde jag bättre så blev till och med ett träningspass på förmiddagen. Har även ägnat lite tid åt dammsugning och sånt "skoj" idag. Vet inte vad jag ska skriva mer...om någon läser min blogg kan han eller hon slänga iväg en kommentar och tipsa om vad jag ska blogga om :-)

Snacka om blåst

Kategori: Allmänt

Hej 
dålig uppdatering här, jag vet.
Har inte mått helt hundra..tror jag har åkt på en förkylning, och igår träna jag ändå smart som jag är så då mådde jag inte alls särskilt bra..idag känner jag mig piggare, undvek träningen och tog en powerwalk istället. Den resulterade i skavsår på bägge hälar och ja..vissa ställen kändes det som jag skulle blåsa iväg..sån otrolig motvind haha! men jag överlevde och har nu plåstrar om hälarna med såkallade "hälsårsplåster" och är inte mer blåst än vanligt HAHA..kul va?! fast nää..
 
såhär "snygg" var jag idag..tur att jag tog mössa på mig iallafall! 

8 april

Kategori: Allmänt

Hejsan :)
Har nyss varit ute och fotat lite, tog lite bilder som visar tecken att det börjar bli vår, eller iallafall mildare tider :)
 
 
Har även hunnit med ett träningspass idag och gjort spenatsoppa med ägghalvor till lunch, mums! :)

6 april

Kategori:

Hej :-)
idag tog jag och mamma en tur till Ystad. Vi luncha och gick i lite affärer, tycker det är en mysig stad med fina byggnader och små gränder. Nu är vi hemma igen :-)

egobild tagen påväg till Ystad haha!

Fotografering

Kategori: Allmänt

Himlen var så fin ikväll så tog fram min systemkamera och gick ut och knäppte lite bilder :)
 

5 april

Kategori: Allmänt

Hej hej :)
Har precis diskat och röjt undan i köket. Innan dess lagade jag en kycklinggryta till mig och mamma som vi åt till lunch :) Idag blev det inget misslyckandet utan goda smaker denna gången ;) 
 
Redan fredag! Så veckan har gått ganska fort måste jag säga.
Har föresten bokat in tatueringstid nu..så om en vecka blir det av..är lite nervös haha, men det ska nog gå bra! :) 
 

Dagens

Kategori: Allmänt

Städningen är avklarad, skönt! Gjorde rent till min lilla skrutt, så nu är han nöjd. Har även dammsugit och rensat i vårt skafferi..mindre kul, men sånt som måste göras.
 
Såhär ser jag ut idag:
Kör på lite "safariinspererat" med naturfärger i beiget och grönt. Uppsatt hår idag, vilket jag inte har så jätteofta eftersom jag inte trivs så bra i det egentligen. 
 

Hurry curry

Kategori:

Noteringen till mig själv: krydda ALDRIG en broccolisoppa med curry...snacka om att förstöra soppan..blä! och snål som jag är ville jag inte hälla ut all soppan så tvinga ner den...nu mår jag illa och snacka om hetta eftersom curryn är stark! Haha och jag som inte brukar misslyckas med matlagning


Här snackar vi grönt...och för att inte tala om misslyckat!

4 april

Kategori: Allmänt

Hejsan! :)
Sitter och kollar lite på "Efter tio"
Tänkte snart träna.
Idag står städning på schemat. Ser ut att bli ganska fint väder idag så ska nog passa på att vara ute lite också, kanske ta några foton? Det återstår att se!
 
 

3 april

Kategori: Allmänt

Hejsan
Klockan närmar sig halv åtta och det är fortfarande ljust ute, så himla skönt! Älskar sommartid :)
I förmiddags tränade jag, sedan fixade jag lunch, blev fisk idag.
Har diskat och fixat med lite andra vardagssysslor här hemma som vanligt.
Sedan har jag även bakat till resten av familjen, blev muffins idag och dem var uppskattade :)
Eftersom det har varit fint väder idag så gav jag mig ut på en joggingtur i eftermiddags också, gick väl lite sisådär men men. Nu är jag iallafall väldigt trött, haha! Så kvällen spenderas i soffan med tv-tittande. Tänkte bland annat kolla på "Sveriges mästerkock".
 

2 april

Kategori: Allmänt

Hejsan! :)
Idag har jag varit en sväng i stan, handla en tröja, ett par strumpbyxor och ett nagellack i en härlig blå färg som jag blev förtjust i. 
Annars har jag inte gjort något särskilt, hann med ett träningspass i förmiddags ockå :) 
Nu kollar jag på premiären av "Bergs bärbara talkshow" gillar Carina Berg så tänkte att det var värt att kolla på det.
 
Bjuder på några bilder som jag tog igår med mitt nya objektiv:

skumt

Kategori:


De här blåmärket upptäckte jag på höger underarm igårkväll..men det konstiga är att jag vet inte hur det har kommit till? hmm..mycket märkligt!

Fotografering

Kategori:

Hejsan!
Dålig uppdatering här men har haft andra saker för mig.
Igår var vi hos min mormor och morfar :-) min underbara morfar hade köpt ett nytt objektiv till min systemkamera, så oerhört snällt av honom! Blev superglad :-)
Idag har jag hunnit träna, fixat lunch och sen åkte jag och mamma iväg till havet...jag ville ju självklart testa objektivet så tog lite bilder :-) Solen har varit framme idag så det var skönt ute även om det var kallare vid havet.